Týden manželství opět nabídne zajímavé akce pro manželské páry

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍN – V týdnu od 10. do 16. února se ve Zlíně pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka uskuteční Národní týden manželství, který nabídne řadu aktivit pro všechny, kdo si myslí, že manželství je dobrá věc. Serveru Zlin.cz to oznámila Adéla Čuříková z tiskového oddělení krajského úřadu.

Ke zlepšení kvality soužití manželů či partnerů, kteří se na manželský slib teprve připravují, přispěje například seminář Manželství v síti jáhna a kadeřníka Jana Špilara. Záštitu nad seminářem, který se uskuteční v sobotu 15. února od 9.00 hodin ve foyer 14|15 Baťova institutu, převzala radní Zlínského kraje Michaela Blahová, zodpovědná za sociální oblast, neziskový sektor a rodinnou politiku.

„Když společně pracujeme na partnerském vztahu a uvědomíme si, že je dobré si vždy první položit otázku k sobě samému, a to: ´Co můžu udělat já, aby náš vztah byl lepší´, tak objevíme jiný pohled na udržení vztahu, na kterém je zapotřebí neustále pracovat. Jak v manželství, tak i v ostatních vztazích se nesmíme přestat snažit o zlepšení vzájemné komunikace. Ta, ať verbální nebo neverbální, by měla být základním kamenem každého soužití stejně jako tolerance, respekt a úcta. Naučit se vnímat potřeby toho druhého a snažit se prohubovat vzájemný cit, který k manželství vedl a nezapomínat na vzájemné ocenění,“ řekla radní Michaela Blahová.

Během celého Týdne manželství ve Zlíně budou moci ti, kdo se zaregistrují na stránkách manzelstvivezline.cz, získávat bezplatné SMS s námětem, jak potěšit svou „polovičku“ a co konkrétního udělat pro zlepšení vztahu. V kavárně Epupa Café v Obchodním centru Zlín dostanou manželské páry kávu zdarma. V Centru pro rodinu ve Zlíně se uskuteční kurz Manželské večery a v Klubu Pod Kánoí se bude konat přednáška o manželství – Hlavně matka, nebo manželka?

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x