U parku Smetanovy sady přibude nová autobusová zastávka

Foto: MěÚ Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Další novou zastávku autobusu s přístřeškem pro cestující postaví město Uherské Hradiště na třídě Maršála Malinovského, u Smetanových sadů. Stavět se začne v červenci a hotová bude do konce roku, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Jan Pášma.

Vybudování zastávky včetně nového zastávkového zálivu a přeložky stožáru veřejného osvětlení bude stát 3,1 milionu korun.

Zastávka bude vybudována v blízkosti křižovatky třídy Maršála Malinovského a ulice U Stadionu. Řeší se tím zejména přesun stávající, z hlediska bezpečnosti silničního provozu nevhodně řešené zastávky na třídě Maršála Malinovského v blízkosti křižovatky s ulicí B. Němcové a ulicí Rostislavova, a to ve směru od Kunovic – do Uherského Hradiště.

Dalším z důvodů, proč město zastávku přesunuje blíže ke Smetanovým sadům, je také její širší využití – budou ji využívat nejen stávající linky MHD řešící dopravní obslužnost Mařatic, Sadů, Vések a Míkovic, ale nově také linky jedoucí ze Štěpnic a centra města.

Zastávka bude umístěna v těsném sousedství s oplocením parku Smetanovy sady. Nový zastávkový pruh bude vybudován mimo komunikaci I/55. Součástí stavby jsou také zemní práce pro provedení přeložky slaboproudých sítí, včetně terénních úprav a zadláždění.

Výstavba nových autobusových zastávek je součástí naplňování cílů rozsáhlé koncepce veřejné dopravy v celém souměstí Uherské Hradiště – Staré Město – Kunovice z roku 2017. Vloni byly vystavěny nové autobusové zastávky ve Staré Tenici, další vznikly ještě před tím u vlakového nádraží, u městské tržnice, či u hřbitova v Mařaticích. V projekční přípravě je výstavba zastávek na ulici Sokolovské, Svatojiřském nábřeží a v Rybárnách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x