U Ratiboře našli mrtvého vlka. Na velmi frekventované silnici

U Rabitoře našli uhynulého vlka. Foto: Michal Zubíček
RATIBOŘ - Naprosto nečekaný a spíše šokující nález čekal na řidiče, kteří projížděli v hustém ranním provozu po čtyřproudové silnici u Ratiboře na Vsetínsku. Někdo neznámý tu srazil a usmrtil statného vlka. Zvíře zůstalo zaklíněno ve svodidlech.

Neobvyklého nálezu se ujali myslivci.

„Tato šelma je u nás přísně chráněná, v této lokalitě jsme vlky nikdy nepozorovali, je velkou záhadou, jak se dostal 35 kilogramový samec právě sem. První lesní porost je odsud nejméně dvě stě metrů, silnice vede spíše poli, což není pro vlka přirozené prostředí,“ popisuje předseda Okresního mysliveckého spolku ve Vsetíně Michal Zubíček.

Vlka převezli na specializované vědecké pracoviště brněnské Mendelovy univerzity, kde uhynulou šelmu podrobí dalšímu zkoumání. Jeho výsledky by mohly vnést jasno do kuriózního a velmi neobvyklého případu. Bude se mimo jiné zjišťovat, odkud se vlk na místo dostal, Hostýnské vrchy rozhodně nejsou jeho přirozeným prostředím.

Sporadické výskyty vlků se ale tu a tam objevují, jisté je, že se v posledních letech počty jejich smeček rozšiřují. A platí to o řadě lokalit od Šumavy po Jeseníky.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x