U sportovního areálu v Postoupkách nechá město vybudovat přístřešek

Foto: MěÚ Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Město Kroměříž postaví přístřešek u sportovního areálu v části Postoupky, který radnice dokončila v roce 2018. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Jan Vondrášek.

„Po dokončení této akce budou mít obyvatelé Postoupek k dispozici areál, který jim bude sloužit ke sportu i k pořádání kulturních akcí,“ poznamenal místostarosta Karel Holík. Náklady na stavbu činí 1,7 milionu korun, o jejichž uvolnění rozhodli zastupitelé. Hotovo by mělo být v červenci.

Zastřešena bude plocha se zámkovou dlažbou, vedle níž stojí budova ze 70. let 20. století, která je využívána jako zázemí pro kulturní akce. „Nemáme hospodu, je to jediné místo, kde můžeme kulturní akce pořádat. Hasiči budou navíc letos slavit výročí 120 let od založení sboru, Sokol si připomene 110 let od svého založení. Zastřešení areálu je pro nás velice důležité,“ řekl předseda osadního výboru Postoupky Vlastimil Rybka.

Podle Jaroslava Pajgra z odboru investic bude kromě sedlové střechy v areálu vybudována nová elektroinstalace včetně osvětlení a také kanalizace. „Je třeba také dodat, že cenu díla směrem nahoru ovlivňují požadavky Povodí Moravy. Stavba je totiž v ochranném pásmu Věžeckého potoka, proto musí být například demontovatelná, aby v případě záplav neohrožovala okolí,“ doplnil Pajgr.

Podle starosty Jaroslava Němce patří zvelebování zařízení sloužících pro trávení volného času obyvatel města i místních částí k prioritám vedení radnice. Město loni dokončilo sportoviště v ulici Bedřicha Zelinky na sídlišti Barbořina i víceúčelové sportovní hřiště v Kotojedech. V minulém volebním období vybudovalo i nová víceúčelová hřiště v částech města Bílany a Trávník. U sportovního areálu Žlíbek v Těšnovicích je nové sociální zařízení. Město také postupně obnovuje prvky na dětských hřištích a buduje nové herní koutky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x