Učni z Klobouk a Otrokovic složili dvě Tatrovky. V nákladních autech budou jezdit silničáři na Slovácku

Učni ze Zlínského kraje složili dvě Tatrovky. Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ - Dva zbrusu nové nákladní automobily Tatra si na kopřivnickém polygonu převzali zástupci společnosti Správa a údržba silnic Slovácka. Z dílů dodaných automobilkou TATRA TRUCKS je v rámci unikátního projektu „Tatra do škol“ postupně během své odborné praxe sestavili učni oboru automechanik ze Středního odborného učiliště Valašské Klobouky a Střední průmyslové školy Otrokovice.

„Pro mladé budoucí automechaniky to byla velká příležitost a výzva vyzkoušet si něco nového, kterou zvládli na výbornou. Výsledek jejich práce navíc najde praktické uplatnění při údržbě silnic v našem regionu. Oba vozy vypadají skvěle a já přeji silničářům ze Slovácka, aby jim dlouho a dobře sloužily,“ řekl při slavnostním předání Radek Doležel, náměstek hejtmana Zlínského kraje pro dopravu.

Kopřivnická automobilka TATRA TRUCKS a.s. dodala do školních dílen na obou školách „stavebnici“ nákladního automobilu. Učni z oboru automechanik ji následně po předchozím školení a pod dohledem odborníků z automobilky složili.

„Velmi si cením firem, které takto úzce spolupracují se školami. Pokud chceme udržet zájem o učňovské obory, musíme ukázat, že jsou to obory atraktivní a propojené s praxí. Toto je ta nejlepší cesta. Jsem hrdá na to, jak šikovné mladé lidi u nás v kraji máme,“ doplnila krajská radní pro školství Zuzana Fišerová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x