Uherské Hradiště chystá novou koncepci MHD. Reaguje na podněty občanů

Foto: csaduh.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Město Uherské Hradiště chystá novou koncepci městské hromadné dopravy, která je reakcí na podněty obyvatel z minulých let. Změny budou realizovány na začátku roku 2024, kdy končí smlouva se stávajícím dopravcem ČSAD Uherské Hradiště.

Nová koncepce městské hromadné dopravy v Uherském Hradišti je reakcí na podněty občanů z minulých let, kdy bylo opakovaně poukazováno na nevyhovující rozsah provozu MHD i na vývoj plánování příměstské dopravy Zlínským krajem.

„Pro tvorbu návrhu byly využity koncepční materiály, které v uplynulých letech vznikly, a na jejichž vzniku se řada občanů přímo či nepřímo podílela. Také na tomto plánovaném veřejném projednání očekáváme podněty a připomínky, které budou do finálního návrhu následně zapracovány, aby výsledek co nejvíce odpovídal potřebám občanů Uherského Hradiště,“ přál si starosta města Stanislav Blaha.

Na provozovatele autobusové městské hromadné dopravy v Uherském Hradišti bude vypsána veřejná soutěž. Současný provoz MHD pokrývá platná smlouva s ČSAD Uherské Hradiště, kterou již nebude možné s ohledem na evropskou legislativu dále prodloužit.

Pro nové smluvní zadání, jehož plnění se předpokládá od ledna 2024, tak již bude připravena nová koncepce MHD, která by měla vhodnějším způsobem odpovídat přepravním potřebám občanů města.

„Doporučujeme věnovat návrhu nové koncepce patřičnou pozornost – nový provoz bude zajišťován od konce roku 2023 dalších 10 let. Čím více relevantních podnětů bude podchyceno při zpracování návrhu, tím lepší MHD budeme následně mít,“ vyzval občany místostarosta města Jaroslav Zatloukal.

S návrhem nové koncepce MHD se budou moci zájemci z řad veřejnosti seznámit na veřejném projednání, které je naplánováno na úterý 5. dubna od 17:00 hodin v Malém sále Klubu kultury v Uherském Hradišti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x