Uherské Hradiště udělalo první oficiální krok k propojení s dálniční sítí

Foto: televize TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Zastupitelé Uherského Hradiště schválili, aby se město připojilo k deklaraci o společném postupu na přípravě obchvatu k přivaděči na dálnici D55 ve směru od Jarošova přes řeku Moravu kolem Starého Města. Deklaraci již v srpnu schválilo vedení Starého Města.

Podle dopravního průzkumu z roku 2021 projíždí hlavní hradišťskou křižovatkou ve směru od Zlína průměrně více než 15 000 aut denně. Z toho jde přibližně v 10 procentech o nákladní vozidla. Silniční propojení městské části Jarošov a dálnice D55 je proto podle zastupitelstva města nezbytně nutné.

Celková délka stavby bude činit asi 5 kilometrů. Plán je takový, že začátek stavby bude na silnici II/497 v místě nově situované okružní křižovatky v Uherském Hradišti – Jarošově.

„Vlastní přeložka silnice by se od původní trasy odklonila směrem k řece Moravě v místě stávající křižovatky v průmyslové zóně Jaktáře. Projde průmyslovou zónou, novým mostem překoná řeku, v souběhu s protipovodňovou hrází bude volným územím procházet po katastrálním území Starého Města, dalším mostem překoná Baťův kanál a napojí se na ulici Východní, která přivádí silniční dopravu k okružní křižovatce na III/42824, odkud bude doprava vedena nově budovaným přivaděčem k D55,“ popsal starosta města Stanislav Blaha.

Kdy bude možné počítat se začátkem realizace samotné stavby, se zatím nedá odhadnout. I tak jde ale podle vedení radnice o důležitý první krok v řešení neutěšené dopravní situace v centru města.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x