Uherské Hradiště zná nejlepší sportovce za roky 2020 a 2021

Foto: Marek Malůšek
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – V pátek 25. února se ve Slováckém divadle konalo v pořadí 23. vyhlašování nejlepších sportovců města Uherské Hradiště, které na světlo světa vyneslo úspěchy nejlepších sportovců za roky 2020 a 2021. Mezi nominovanými tentokrát dominovali atleti a fotbalisté.

Slavnostní akt se letos uskutečnil po roční pauze. V loňském roce dostalo vyhlašování nejlepších sportovců stopku kvůli covidové pandemii, stalo se tak poprvé po více než dvacetileté historii oceňování.

Za rok 2020 zvítězila v kategorii mládeže tenistka Denisa Tománková, mezi dospělými se nejlepším sportovcem roku stal atlet Tomáš Habarta. Kolektivem roku 2020 pak byly vyhlášeny dorostenky 1. FC Slovácko. Trenérem roku se stal trenér atletiky Robert Sklenář. Mezi sportovci z Uherského Hradiště působícími v jiných městech dominoval kanoista Jiří Zalubil.

V roce 2021 pak byli nejúspěšnějšími sportovci atleti a fotbalisté: mezi mládeží to byl fotbalista a atlet Petr Meindlschmid, mezi dospělými obhájil prvenství Tomáš Habarta. Kolektivem roku 2021 se stalo A mužstvo fotbalistů 1. FC Slovácko. Trenér prvoligového celku Martin Svědík poté dominoval v kategorii Trenér roku. Nejlepšími sportovci mimo Uherské Hradiště se stali fotbalista Matěj Kovář a kanoista Jiří Zalubil.

„Uherské Hradiště může být na své sportovce hrdé. Místní sportovci výrazně napomáhají tomu, že město má v republice dobré jméno. Jsem rád, že velmi ztížené podmínky v uplynulých dvou letech, poznamenaných epidemií koronaviru, se na výsledcích našich vynikajících reprezentantů nijak podstatně nepodepsaly a že se tak mohli zapsat do sportovní historie nejen našeho města, ale i České republiky,“ nechal se slyšet starosta města Stanislav Blaha.

Slavnostního předávání cen nejlepším sportovcům se spolu se členy vedení města Uherské Hradiště v čele se starostou Stanislavem Blahou zhostili předseda Klubu olympioniků ČOV a olympijský medailista Oldřich Svojanovský, bývalý fotbalový reprezentant Miroslav Kadlec, úspěšný fotbalový trenér František Komňacký, mnohonásobný mistr republiky v šermu šavlí Michal Trubačík nebo reprezentantka ČR v házené Kristýna Mika Salčáková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x