Uherskobrodskou zbrojovku navštívili členové senátního výboru

Foto: televize TVS
UHERSKÝ BROD - Uherský Brod se stal prvním městem, které navštívili senátoři z Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost. Nejdříve navštívili Českou zbrojovku a poté pokračovali do dalších strategických podniků ve Zlínském kraji.

Na pozvání zastupitele Uherského Brodu a místopředsedy senátního Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost Patrika Kunčara zahájili senátoři návštěvu strategicky důležitých firem Zlínského kraje. Po přepadení a ničení a vyvražďování Ukrajiny Ruskem, které už téměř dva měsíce porušuje všechny principy mezinárodního práva, prochází Evropa těžkou zkouškou.

Jako členská země NATO a Evropské uniemáme všechny předpoklady pro to, abychom v této zkoušce obstáli. Ale můžeme v ní obstát jedině, když každý z nás bude vědět, kde je jeho místo, a když budeme s našimi spojednci intenzivně projednávat také to, na co nemáme společný názor. A to je také role pro parlamenty. Dnes jsme v Uherském Brodě, abychom se na evropskou bezpečnostní situaci podívali optikou lidí, kteří dokážou vyrábět velice zajímavé bezpečnostní systémy a zbraně,myslí si předseda Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost Pavel Fišer.

Na maršovské střelnici si členové senátního výboru vyzkoušeli zbraně z produkce České zbrojovky a zamířili také na prohlídku firmy. Jejich další kroky vedly do uherskohradišťského Mesitu a Ray Servisu, bojkovické Zevety, Vojenského technického ústavu ve Slavičíně a muničních skladů ve Vrběticích. Právě v době návštěvy senátorů uplynul přesně jeden rok od rozkrytí pozadí ruského teroristického útoku na sklady munice ve Vrběticích českými tajnými službami.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x