Uherskobrodští skauti se podíleli na vzniku příručky, která má dětem vysvětlit koronavirovou pandemii

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
UHERSKÝ BROD - Současné situaci kolem koronavirové pandemie mnohdy nerozumí ani dospělí, natož pak děti. I proto vznikla příručka Koroňák není kamarád, na jejímž vytvoření se podíleli i uherskobrodští skauti, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Elen Sladká.

Příručka vznikla ve spolupráci psychologického pracoviště Ministerstva vnitra ČR, týmu ICP 2020, katedry psychologie Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity Brno a skautského střediska Uherský Brod.

„Příručka je určena primárně pro práci s dětmi ve věku 8 – 12 let, ale může být inspirací pro všechny věkové skupiny. Má pomoci rodičům, pedagogům a různým výchovným pracovníkům z řad zájmových organizací zodpovídat možné otázky dětí, pomoci jim vyrovnávat se s pocitem nejistoty a stresu, zvládat jejich emoce, společně se nad nimi zamýšlet a hledat tak cestu, jak pomoci dětem proplout tímto nelehkým obdobím,“ upřesnila Elen Sladká.

Příručka je volně ke stažení na stránkách ministerstva vnitra. „Za zapojení uherskobrodských skautů do této aktivity dáváme palec nahoru,“ dodala Sladká.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x