Uherskohradišťská záchranka dostala nový vůz

Uherskohradišťská záchranka dostala nový vůz pro zvládání mimořádných událostí. Foto: TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Tornád, hromadných nehod a dalších mimořádných událostí už se nemusí záchranáři v Uherském Hradišti tolik bát. Do jejich vozového parku totiž přibylo vozidlo pro mimořádné události a hromadná neštěstí.

V pátek dopoledne došlo k slavnostnímu předání záchranného vozidla pro mimořádné události a hromadná neštěstí pracovníkům Záchranné služby Zlínského kraje na jeho výjezdové základně v Uherském Hradišti. Jde o speciální vozidlo téměř vojenského ražení. Jeho hodnota je přes 4,7 milionů Kč. Automobil Iveco Daily má ve speciální výbavě vlastní generátor, osvětlení či stan, který je možno i vytápět.

„Já si moc přeji, aby bylo vždycky toto vozidlo připraveno k ostrému nasazení. Ale vůbec nejraději budu, když toto vozidlo budou naši záchranáři užívat k nácviku a tréninku ,“ řekl ředitel ZS ZK JUDr. Josef Valenta.

Vůz bude využíván zejména pro oblast Uherského Hradiště, Uherského Brodu a Buchlovic.

„Chceme, abychom byli dobře připraveni a dobře vybaveni a snad k těm akcím nedojde. Bohužel tady platí to staré pravidlo, že se nebavíme o tom jestli vůbec ta situace bude nebo nebude. Ale o tom, kdy přijde. A je dobře, že záchranka Zlínského kraje bude a je vždycky připravena, „uvedl Radim Holiš, hejtman Zlínského kraje.

Jeden vůz už je ve Zlíně, druhý v Kroměříži a třetí vůz tohoto typu mají do pátku v Uherském Hradišti. V plánu je i nákup stejného auta pro oblast Valašského Meziříčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x