Uherskohradišťský zpravodaj je druhý nejlepší v republice

Foto: zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Na 10. ročníku soutěže O nejlepší městský zpravodaj zabodoval zpravodaj Uherského Hradiště. V soutěži městských zpravodajů a magazínů ze všech koutů země se umístil na druhém místě.

Do letošní soutěže o nejlepší městský zpravodaj se přihlásily stovky radnic. Nejlepší zpravodaje proto vůbec nebylo lehké vybrat. „Dlouho jsme jimi listovali a zvažovali, který z nich je skutečně ten top nejen po stránce grafické, ale také co do kvality textů, pestrosti, a nakonec i celkového dojmu,“ uvedla místopředsedkyně hodnotící komise Marie Šuláková.

Sedmičlenná porota složená ze zástupců vyhlašovatelů a profesionálních novinářů či grafiků se nakonec shodla na tom, že z přihlášených městských zpravodajů byl nejlepší Jablonecký měsíčník, který vydává město Jablonec nad Nisou, druhý největší počet bodů získal právě Zpravodaj města Uherské Hradiště.

Na stránkách zpravodaje se vedení města snaží obsáhnout vše podstatné, co se v něm děje, a kromě obsahu v posledních letech výrazně zapracovalo také na jeho celkové koncepci. “Zhruba před pěti lety jsme přišli se změnou koncepce uherskohradišťského zpravodaje – začali jsme jej dávat zdarma do všech schránek, takže každý obyvatel města má možnost mít aktuální informace o dění ve městě. Také jsme změnili jeho formát, kvalitu, grafiku a podle mě jsme jej obohatili i obsahově,” nechal se slyšet starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Zpravodaj vychází jako měsíčník dvanáctkrát ročně a má ve městě více než padesátiletou tradici. “Druhé místo je obrovský úspěch. Tímto chci poděkovat všem, kdo se na přípravě zpravodaje měsíc co měsíc podílejí, protože to je skutečně dobrá vizitka jejich práce,” dodal Stanislav Blaha.

Místem vyhlášení soutěže se stal Velehrad. Předání se uskutečnilo při letošních Dnech lidí dobré vůle a diplom za stříbrnou pozici mezi zpravodaji převzala dlouholetá spolupracovnice redakce, členka rady města a historička Blanka Rašticová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x