V Hradišti se opět řešila změna paliva v teplárně

Foto: zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uhelný prach, bioplynová stanice a spalování biomasy. Tyto tři varianty budoucí změny paliva v teplárně v Uherském Hradišti už jsou mimo hru. Zastupitelé je definitivně vyloučili na svém posledním zasedání.

Že v uherskohradišťské teplárně dojde ke změně paliva, je známý fakt. K vybrání kontrétního paliva, které nahradí stávající uhelný prach, vede ale ještě dlouhá cesta. Změnou se opět zabývalo zastupitelstvo města, které na svém pondělním zasedání definitivně vyloučilo několik variant.

Zastupitelstvo v návaznosti na nedávnou prezentaci, kterou připravio VUT v Brně, rozhodlo o tom, že z dalšího projednávání vyloučí varianty, které byly posouzeny jako nevhodné. Týká se tostávající varianty spalování hnědouhelného prachu, spalování biomasy a bioplynové stanice,” uvádí starosta města Stanislav Blaha.

Všechny tyto možnosti studie v podstatě vyloučila. V posuzování tak zbyly dvě čistě plynové varianty a dvě varianty spalování plynu a kombinované spalování směsného komunálního odpadu.

“Dnes vyšlo najevo, že ani zdaleka nejsme na konci diskuze. Protože se jedná o významnou záležitost, která se týká mnoha obyvatel města, chceme se rozhodovat na základě odborných a věcných parametrů. Nechceme, aby se celá záležitost politizovala,” pokračuje Blaha s tím, že město v této záležitosti chce spolupracovat také se zástupci petentů Čistého Hradiště, kteří mu dělají určitou oponenturu.

Na druhou stranu musím říct, že mě překvapuje vysoká odbornost petentů v této záležitosti. Dobu, než se dostaneme k závěrečnému řešení, ke kterému by mělo dojít v listopadu letošního roku, proto chceme vyplnit podrobným zkoumáním jednotlivých variant,” uzavírá starosta Blaha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x