Ujíždějícímu řidiči museli policisté prostřelit pneumatiku

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
UHERSKÝ BROD - Až prostřelená pneumatika přiměla zastavit osmatřicetiletého řidiče, který v Uherském Brodě ujížděl policistům. Serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Uherskohradišťští kriminalisté sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání osmatřicetiletému muži. V Uherském Brodě se snažil ujet policistům a zastavil až kvůli prostřelené pneumatice, i tak se ale dal na útěk.

Podezřelého přistihli v ulici Šumnická v Uherském Brodě uherskobrodští policisté při řízení automobilu značky Škoda. Za volant usedl i přesto, že má Městským úřadem Luhačovice i Městským úřadem Vsetín do července roku 2021 vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Výstražným zvukovým zařízením, blikajícími světly majáku a nápisem STOP POLICIE na služebním vozidle dávali řidiči pokyn k zastavení. On ale nereagoval a začal ujíždět směrem na obec Nivnice. Poté pokračoval směrem na Dolní Němčí a následně odbočil k Vlčnovu. Na horizontu pak odbočil na polní cestu.

„Policejní hlídka ho stále pronásledovala policejní hlídka. Po několika stech metrech se policistům podařilo dostat na úroveň ujíždějícího vozidla a následně výstřelem ze služební zbraně zasáhnout zadní pneumatiku. Vozidlo se tak stalo nepojízdným a řidič byl nucen zastavit. Ihned ale z auta vyskočil a dal se na útěk. Výzvy policistů i nadále neakceptoval,“ podotkla Kozumplíková. Na místo mezitím dorazily další policejní posily, které po muži začaly pátrat. Po chvíli ho ležícího na zemi objevil psovod se služebním psem. Podezřelému nyní hrozí až tříleté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x