Ukliďme Česko – Ukliďme VALMEZ. Občané vysbírali rekordní množství odpadu

Organizace i dobrovolníci uklidili Valmez. Foto: web města Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Celkem deset zapojených organizací i několik škol a rekordních 1,5 t vysbíraného odpadu. Taková je bilance letošní jarní úklidové akce Ukliďme Česko – Ukliďme VALMEZ.

Do jednotlivých úklidů se mimo členů valašskomeziříčských spolků a organizací zapojili také dobrovolníci z řad občanů, novou posilou byli žáci ze základních škol Šafaříkova a Křižná i studenti místního gymnázia.

Kromě tradičních úklidových lokalit jako je lesopark a okolí rybníka v bývalých kasárnách nebo Huťský lesík, posbírali dobrovolníci odpad také kolem řeky Bečvy. Díky velkému zájmu o akci Ukliďme Valmez se podařilo do předem připravených pytlů shromáždit 1,5 t odpadu, který skončil ve sběrném dvoře.

Akci jsme opět uspořádali pod záštitou města v rámci projektu Zdravé město. Protože tato iniciativa směřuje k udržitelnému rozvoji v oblasti ochrany přírody, rozhodně ji budeme nadále podporovat,“ uvedla Alena Střítezská z oddělení rozvoje místní radnice a pokračovala: „Díky všem zapojeným dobrovolníkům se v letošním roce podařilo vysbírat rekordní množství odpadků. Patří jim velké poděkování za to, že jim prostředí, ve kterém žijí, není lhostejné.“

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x