Už brzy odstartuje Klobucké kulturní léto

Foto: MěÚ Valašské Klobouky
VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Nadcházející měsíce ve Valašských Kloboukách naplní koncerty, letní kina, divadlo, hudební festival, slavnosti, výstavy a další atraktivní události. Blíží se Klobucké kulturní léto, které připravuje pro místní i přespolní návštěvníky celou sérii pozvánek za zábavou, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Lenka Zvonková.

Z nabídky si vyberou rodiny s dětmi, milovníci populární, rockové i vážné hudby, příznivci filmů i výtvarného umění. Program odstartuje v polovině června a vyvrcholí v půlce září.

„Letos se na Klobucké kulturní léto všichni těšíme, protože po jarních měsících ve znamení koronavirových omezení se nám po zážitcích už stýská. Dlouho jsme neměli jistotu, v jaké podobě budou moci kulturní akce probíhat, ale nakonec se díky uvolnění podařilo sestavit bohatý program, který bude stát za návštěvu. Skvělí interpreti, kapely zvučných jmen i nové akce. Všechny srdečně zveme,“ vzkázala starostka Eliška Olšáková.

Klobucké kulturní léto už tradičně zahájí zdejší základní umělecká škola, která připraví koncert i Zahradní slavnost. „Na letní scéně v podnikatelském centru se nám během července a srpna představí kapely Křídla, Horizont a Swingshower, Fleret, Trio Con Amore, Šamat, Hardrain, Rock&Rollers, Ponk, Ogaři (Rock), The Priester Sisters, Headmaster, Ocelot nebo Dareband, v kulturním domě pak zahrají Kollárovci,“ jmenoval Jaroslav Baloušek, ředitel Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky. „Stálicí kulturního programu je Setkání muzikantů v Bílých Karpatech, které se letos uskuteční o víkendu od 21. do 23. srpna,“ pozval. Příjemné hudební dění slibují také Klobucké chvály.

Kulturní program se podívá i do dalších částí města. Například akcí Posousedsku v Kramolišově se slavnostně otevře zrekonstruovaná ulice a umístí se pamětní deska Čeňka Kramoliše. Ke kapli svatých Cyrila a Metoděje se mohou lidé vypravit na tradiční pouť a do areálu základní školy zase na Rozloučení s prázdninami. Sportovní nadšenci nasednou na Klobucká kola a vyjedou do okolního terénu. V září potom Živé dřevěnice s jarmekem nalákají na ukázky tradic, řemesel i folklóru. Další víkend bude patřit hodům a slavnostní bohoslužbě.

Letošní Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary se mimořádně koná v kinosálech po celé republice skrze blok projekcí TADY VARY ve vašem kině. V klobouckém kině Svět tak lidé zakusí festivalovou příchuť se snímky, které by se promítaly na skutečné přehlídce. Diváci se ale mohou těšit i na oblíbená letní kina.

Umělecké zážitky zprostředkují výstavy v městském muzeu. V červenci a srpnu budou k vidění obrazy Františka Švacha a od začátku září naváže expozice děl k jubileím výtvarníků Miroslava Zvonka a Josefa Jeřábka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x