Zdrogovaný řidič převážel preparované chráněné druhy zvířat

Foto: Policie ČR
VSETÍNSKO - V průběhu uplynulého týdne zastavila policejní hlídka v obci Lidečko nákladní vozidlo jedoucí ve směru od státní hranice se Slovenskem.

Při běžné silniční kontrole policisté u třicetiletého řidiče provedli i test na alkohol a jiné návykové látky. Výsledek byl pro řidiče dobrý jen napůl. Test na alkohol byl negativní, avšak zkouška na přítomnost jiných návykových látek byla pozitivní. Řidič se proto podrobil i lékařskému vyšetření a odběru krve. To pro něj ovšem nebyla jediná špatná zpráva, kterou v ten den od policistů slyšel.

Policisté následně zkontrolovali i nákladový prostor zastavené dodávky. Uvnitř bylo několik preparovaných živočichů, mimo jiné i vlk obecný, medvěd hnědý či tetřev hlušec. K jejich držení a přepravě je (vzhledem k faktu, že se jedná o zvlášť chráněné druhy zvířat) nutná výjimka, kterou ovšem řidič udělenou nemá.

Vzhledem k podezření, že se třicetiletý muž dopustil trestného činu neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami, ujali se dalšího šetření kriminalisté vsetínského oddělení hospodářské kriminality.

Ti po zjištění všech okolností, na základě výslechů a vyhodnocení dalších důkazů muže obvinili z výše uvedeného přečinu. V případě prokázání viny muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x