V Bojkovicích se soutěžilo o titul gulášového mistra

V Bojkovicích se konal oblíbený Gulášfest. Foto: televize TVS
BOJKOVICE - Tilichovo náměstí v Bojkovicích se v sobotu zaplnilo do posledního místa. Nebylo ale divu! Konal se zde populární Gulášfest, který přilákal nejen domácí, ale také návštěvníky z širokého okolí.

Sportovní klub Slovácká Viktoria Bojkovice ve spolupráci s městem a místním domem dětí a mládeže se staly pořadateli oblíbeného Gulášfestu. Zájem o tuto akci v letošním roce byl až mimořádný – svou roli podle pořadatelů určitě sehrál fakt, že v uplynulém roce zažívaly společenské a kulturní akce nucený půst. Po rocekulturního půstu jsou samozřejmě všichni nachystaní a těší se na to,“ uvedl s úsměvem hlavní pořadatel akce Pavel Homola.

Celé Tilichovo náměstí tak provoněla gulášová vůně a jen málokdo si nechal ujít připravené gastrospeciality. „Atmosféra je tady úžasná, vaří se deset gulášů, z toho pět zvěřinových a pět hovězích,“ dodal Homola.

V letošním roce se soutěžilo o 50litrovou bečku a také Zlatý řád gulášového mistra pro rok 2021. Ty nejlepší kuchaře tentokráte nevybírala odborná porota, ale svými hlasy je určili samotní návštěvníci. A že bylo z čeho vybírat! My vaříme maďarský guláš, který je chuťově naprosto jiný než všechny ostatní guláše, které tady jsou. Je založený na cibuli, ale přidávají se do něj ještě rajčata a paprika, které se pak rozvaří. Ten guláš už se pak nezahušťuje, protože ho zahustí právě ta zelenina,“ popisuje recepturu jeden ze soutěžících Michal Ondrůšek.

Stejně jako před dvěma lety se potvrdila kvalita a zkušenost týmu z Přečkovic. Celkové prvenství a titul gulášových mistrů přečkovským kuchařům zajistil delikátní kančí guláš. Z domácích týmů byl nejlepší spolek volejbalistů, který se svým gulášem z masa mladého býčka obsadil druhé místo.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x