V Březové v noci hořela kůlna. Požár napáchal škody za přibližně 300 tisíc korun

Foto: HZS ZK
BŘEZOVÁ – Pět jednotek hasičů zasahovalo dnes v noci v Březové na Uherskohradišťsku, kde hořela kůlna. Příčina požáru zatím není známa. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun.

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen u požáru kůlny v Březové, který byl ohlášen dnes v noci krátce po jedné hodině.

Po příjezdu hasiči průzkumem zjistili, že požárem je zasažen přístavek v zadní části rodinného domu a požár se rychle šíří dál i na sousední objekt, kde bylo uskladněno seno,“ uvedla tisková mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková. Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn.

K uhašení požáru hasiči použili několik hasebních proudů vody. „Jakmile to situace dovolila, začali rozebírat střechy zasažených objektů a dohašovat požár. Následně termokamerou vyhledávali skrytá ohniska, která prolévali vodou. Poté postupně vynášeli ze zasaženého objektu ohořelé materiály a uskladněné věci,“ popsala Javoříková.

Hasební práce hasiči ukončili krátce před čtvrtou hodinou ranní. Poté se jednotky začaly vracet zpět na své základny. „Na dohlídku zůstala místní jednotka hasičů, která poškozené objekty hlídala do ranních hodin,“ sdělila tisková mluvčí hasičů.

Na požářiště se dostavil také vyšetřovatel hasičů, který provedl prvotní ohledání. „Dnes dopoledne se na místo vrátí a za denního světla bude zjišťovat příčinu vzniku požáru. Vzniklou škodu předběžně vyčíslil na 300 tisíc korun,“ uzavřela Javoříková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x