V centru města došlo k demolici budovy

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Chátrající budova známá jako Paláčkův mlýn byla už několik let v neopravitelném stavu, třikrát vyhořela a v letním období zde přebývali lidé bez přístřeší. Ve středu 24. března byl objekt po mnoha letech zbourán. Teď zde vyroste bytový dům s obchody.

Město Rožnov pod Radhoštěm se dlouhodobě snažilo o vyřešení jednoho z nevzhledných problémů města, a to této chátrající stavby v samotném centru. Objekt Paláčkův mlýn, který několikrát vyhořel, byl dlouhodobě nevyužívaný a neudržovaný a povolení k demolici bylo vydáno již před několika lety.

Před třemi lety byla vydána stavebním odborem výzva k zabezpečení střechy tak, aby neohrožovala okolí. O měsíc později bylo kontrolní prohlídkou ověřeno, že stavba byla řádně zabezpečena. V té době majitel objektu požádal o prodloužení termínu k odstranění stavby. Dobrou zprávu pro město i občany jsou demoliční práce, které probíhaly v oblasti daného objektu a znamenaly jediné – Paláčkův mlýn byl definitivně zbourán.

Dlouhodobě jsme dostávali podněty občanů k odstranění tohoto objektu, protože rozhodně nepřispíval k líbivému vzhledu města. Bohužel nebyl v majetku města, ale v soukromém vlastnictví, tudíž jsme se snažili hlavně vyjednávat. Věřím, že demoliční práce budou hotovy co nejdříve a na tomto místě vznikne nový objekt, který bude pro občany přínosný,“ uvedla místostarostka města Kristýna Kosová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x