V hlavní roli jitrnice, činil se i televizní reportér

Foto: Jaroslav Pechal
HOVĚZÍ - V pěkné a pěkně velké valašské vesnici s ještě hezčím názvem Hovězí mívají taky pěkný Kateřinský jarmark. A na něm pěknou soutěž v pojídání pěkně mastných a pěkně velkých jitrnic. Tentokrát sem dorazil nejen v současnosti zjevně největší český pojídač dobrot i nedobrot všeho druhu Jaroslav Němec, ale mezi dalšími odvážlivci se mu postavil i televizní reportér Michal Borovský.

Soutěž je to blesková, trvá jen pět minut. Zřejmě proto také Němec odmítal přímo během soutěže exkluzivní rozhovor. „Všechno řeknu, ale až pak, teď mne zdržuješ,“ odvětil reportérovi a jedl a jedl a jedl…

Zatímco statečný reportér zkousl tři stogramové jitrnice a měl dost a víc… „skončil jsem poslední a jitrnici dnes už určitě ne,“ pokračoval s mohutným nealko zapíjením Jarda Němec až do cíle. Samozřejmě vyhrál.

„Ale dal jsem jen necelých deset kousků, minule o pár víc, tyhle ale byly asi větší,“ komentoval své očekávané vítězství.

Pokud se někomu zdá kilo prejtu jako relativně malá dávka, může si vyzkoušet, určitě pak dá za pravdu, že i tento počet za 300 vteřin je úžasný.

Stejně tak je zajímavé, že se současný největší jedlík živí přes týden jako každý z nás. Jakmile ale dorazí na soutěž, nezná bratra, natož tak sestru. A vybíravý asi nebude.

Jen letos na podzim kraloval třeba při rekordních jedlických kouscích, kdy si v rychlosti pochutnával na obřích dávkách čokolády, šišek s mákem, brambor, steaků, halušek a tak dále a tak dále.

Tolik mistr oboru, ale klobouk dolů také před zmíněným reportérem.

„Skončil jsem sice v poli poražených, ovšem ráno jsem dobře posnídal, to jsem vlastně netušil, že se do podobné soutěže dostanu, tak mám poučení pro příště,“ smál se Borovský.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->