V hlavní roli nedbalost

Hasiči při prohledávání shořelé dílny v Karolince, foto: HZS Zlínského kraje
RUSAVA, KAROLINKA – I v deštivém počasí může vzniknout požár, hlavně když mu k tomu dopomůže nedbalost. Své o tom ví hajitel chaty v Rusavě, který si nedal pozor na žhavý popel. A hasiči vyjížděli i do Karolinky, kde nedbalost při práci se žhavým železem doslova srovnala dílnu se zemí.

V pátek se hasiči potýkali s požáry, při kterých hrála hlavní roli nedbalost. V prvním případě vyjížděly čtyři jednotky do obce Rusava. Majitel chaty pořádně nezkontroloval popel, který ještě nebyl správně vychladlý, a když ho vysypal, žhavé uhlíky zapálily uskladněné dřevo kousek od chalupy.

Hasiči po svém příjezdu povolali do akce dva proudy vody a oheň dostali rychle pod kontrolu. Zneškodnili i plameny, které se dostaly na fasádu, a zachránili tak vnitřní prostory chaty.

Na místo brzy dorazil i vyšetřovatel hasičů a spolu s neopatrným obyvatelem chalupy vyčíslil škodu na 200 tisíc korun.

Svou další nepěknou roli sehrála nedbalost v Karolince. Kolem sedmé hodiny večerní zavolal na linku 150 zděšený muž a oznámil, že mu hoří dílna. Požár to byl skutečně velký a na místo tak vyjelo hned osm jednotek.

Když na místo přijeli první hasiči, byla dílna už celá v plamenech. Okamžitě se tak začalo s hasebními pracemi a do hodiny už měli hasiči oheň pod kontrolou.

Jak se ukázalo, požár zasáhl dílnu s velkým krytým stáním, která se nacházela v zahradě u rodinného domu. Plameny zničily nejen budovu, ale taky lesní a hospodářskou techniku a vozidla, která se uvnitř nacházela.

Hasiči začali postupně rozebírat shořelou dílnu a prolévali ji vodou. Během toho se na místo dostavil i vyšetřovatel příčin požárů. Po ohledání místa zjistil, že za požárem stojí nedbalost při práci se žhavým železem. Nešťastnému majiteli tak zůstaly jen oči pro pláč a škoda, kterou vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 6,5 milionu korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x