V Holešově hoří dům využívaný bezdomovci. Pro jednoho muže musela přijet záchranka

Foto: HZS ZK
HOLEŠOV – Druhý stupeň požárního poplachu byl dnes ráno vyhlášen osmi jednotkám hasičů, které zasahují u požáru opuštěného rodinného domu v Holešově na Kroměřížsku. Práci hasičům komplikuje mrazivé počasí, velké množství odpadu v domě i jeho okolí a také hustý kouř.

Kouř stoupající z opuštěného rodinného domu využívaného lidmi bez domova vyděsil dnes ráno obyvatele ulice Tučapská v Holešově, kteří krátce po sedmé hodině ranní požár oznámili na tísňovou linku hasičů.

Hasiči ihned po příjezdu provedli průzkum místa požáru včetně prohledání vnitřních prostor budovy, ve které se mohl někdo nacházet. To se o chvíli později potvrdilo.

Hasiči uvnitř hořícího domu nalezli muže, kterého vyvedli ven. Muž se nadýchal kouře, proto velitel zásahu na místo povolal zdravotnickou záchrannou službu. Do jejího příjezdu poskytli hasiči zraněnému první předlékařskou pomoc včetně kyslíkové terapie,“ uvedla tisková mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková s tím, že hasiči muže následně předali posádce zdravotnické záchranné služby, která jej transportovala do nemocnice v Kroměříži.

K uhašení požáru hasiči nasadili pět hasebních proudů vody včetně zařízení CCS COBRA. Hasební práce hasičům komplikují velmi nízké teploty, kvůli kterým jim voda namrzá pod nohama. Další komplikací je velké množství odpadu, který se nachází okolo i uvnitř domu, a hustý kouř.

Hasiči v dýchací technice hasí z venkovní části i uvnitř domu, ze kterého postupně ven vynášejí uskladněné věci a ty prolévají vodou,“ upřesnila Javoříková.

Požár zasáhl především horní část objektu včetně střechy. Tu hasiči postupně rozebírají a dohašují skrytá ohniska požáru. „Lze předpokládat, že na místě zásahu budou pracovat celé dopoledne,“ dodala mluvčí hasičů.

Příčina vzniku požáru a výše škody je nyní v šetření vyšetřovatele hasičů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x