V Hradišti ještě letos opraví další dvě dětská hřiště

Foto: MěÚ Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherské Hradiště se v říjnu pustí do kompletní modernizace dvou dětských hřišť - obnovou projdou hřiště v ulici Na Hraničkách v Mařaticích a v Zahradní ulici ve Štěpnicích. Kromě toho se do konce roku dočkají doplnění nových herních prvků ještě další čtyři hřiště ve městě, serveru Zlin.cz to řekla za uherskohradišťskou radnici Klára Korvasová.

Hřiště v ulici Na Hraničkách bude určeno k uspokojení potřeb dětí různých věkových kategorií. Bude rozděleno na dvě zóny: větší děti se mohou těšit na sportovní hřiště s brankami na minikopanou a s basketbalovým košem, které bude ohrazené ochrannou sítí, malí návštěvníci si zase budou moci užívat dětské hřiště s novou houpačkou, skluzavkou, kolotočem a velkou lanovou kopulí. „V této části Mařatic dlouhodobě chybí kvalitní místo pro dětské hry a navíc zde v posledních letech proběhla nová výstavba, proto jsem rád, že jsme se s místní komisí dohodli na vzniku moderního dětského hřiště místo stávající nevyhovující asfaltové plochy,“ konstatoval místostarosta města Čestmír Bouda.

Dětské hřiště v ulici Zahradní bude pro změnu určeno malým dětem. Do konce roku na ně budou čekat nové 3D prvky, jako například tunel, housenka, kuličková dráha a další. Chybět nebude ani skluzavka, točidlo nebo potrubní zvukovod. Celá plocha bude z certifikované a zdravotně nezávadné lité pryže, protože dobře tlumí otřesy, je trvanlivá a vodopropustná. Podobně jako u ostatních hřišť i zde město klade důraz na to, aby byly herní prvky nejen odolné a bezúdržbové, ale hlavně bezpečné.

„Kvalita dětských hřišť ve městě je pro nás jednou z priorit. Do konce roku plánujeme doplnění drobných herních prvků také na hřištích v Tůních, v Jarošově, Na Rybníku a ve Štěpnicích. V roce 2021 budeme revitalizovat dětská hřiště na Východě, ve Štěpnicích a v Míkovicích u přehrady, kde plánujeme instalaci dominantního lanového prvku. V Jarošově v ulici U Bagru pak chceme zbudovat úplně nové hřiště,“ dodal starosta města Stanislav Blaha s tím, že veškeré kroky jsou konzultovány s místními komisemi jednotlivých částí města.  

Práce na obnově dvou hřišť v celkové hodnotě více než 2,6 milionu korun by měly začít v průběhu měsíce října, dokončeny by měly být do konce listopadu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x