V Hradišti vznikl nový výběh pro psy, tentokrát v Sadech

Foto: MěÚ Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Po výběhu pro psy v Jarošově či v ulici Revoluční vzniklo další podobné místo také v uherskohradišťské části Sady. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Pášma.

V loňském roce byly z pozemku u Olšavy, podél polní cesty za fotbalovým hřištěm, kde se mohou v Sadech psi pohybovat volně, odstraněny a zlikvidovány náletové dřeviny a byl zde srovnán terén, pak následovalo dočištění a osetí travním semenem.

„Letos v srpnu jsme namontovali dřevěné prvky pro volný výcvik psů v celkové hodnotě 51 tisíc korun. Jedná se o šest skokových překážek ve třech různých výškách, 11metrovou kladinu a šikmou stěnu. Tento měsíc  chceme přidat oplocení a až bude pozemek oplocený, naistalujeme na místo také mobiliář,“ informoval místostarosta Čestmír Bouda.

Město Uherské Hradiště má celkem pět prostranství určených pro volný pohyb psů, a to v ulici Revoluční, v ulici Sadová a části pozemku v ulici Na Rybníku, v Jarošově na Markově a v Sadech. Do úprav a vybavení těchto prostranství investovalo město v posledních letech již bezmála půl milionu korun.

„Jsme rádi, když hřiště pro psy občané využívají. Jednak se tam psi vyřádí a lze je za pomoci překážek také cvičit, ale snižuje se tím i riziko nevhodného chování majitelů psů v jiných veřejných prostorech města,“ poznamenal starosta města Stanislav Blaha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x