V Hulíně brzy otevřou bikepark

Foto: Cykloteam MXM Hulín
HULÍN - V letošním roce bude v Hulíně otevřen nový bikepark pro příznivce hned několika cyklistických disciplín. Pokud vše půjde podle plánu, první z nich si areál projedou už před létem, kdy bude zpřístupněna jeho hlavní část, tzn. MTB okruhy a singletraily. V roce 2022 má být dobudován pumptrack, server Zlin.cz o tom informoval za hulínskou radnici Zdeněk Dvořák.

Bikepark roste na pozemcích města v areálu Spartak. V současnosti jsou realizovány hrubé zemní práce na základní profilaci terénu v části areálu za fotbalovou tribunou. „Podle informací firmy Proving, která s námi na akci spolupracuje, by tato etapa měla být dokončena do konce února. Poté má následovat pracovní vytýčení a hrubá stavba MTB okruhů. Dále budou vytvořeny náročnější technické pasáže, obsahující překážky z kamenů a klád, a objízdné trasy. Na závěr provedeme dokončovací práce jako vyčistění starých zarostlých částí areálu, barevně označíme trasy dle obtížnosti a rozmístíme informační tabule,“ popsal harmonogram výstavby Jaroslav Stibora, předseda oddílu Cykloteam MXM Hulín. Právě tento oddíl vznik bikeparku inicioval a bude ho také provozovat.

Probíhající pandemie koronaviru nemá na výstavbu bikeparku podstatnější vliv. Daleko větším problémem bylo loňské deštivé počasí. Z důvodu neprůjezdného terénu bylo nutné opakovaně rušit nasazení těžké techniky a plánované práce posouvat i o několik měsíců.

Bikepark vzniká za podpory hulínské radnice. Starosta města Roman Hoza jej dokonce označil za výborný nápad. „Příznivcům cyklistiky umožní areál věnovat se i novým disciplínám, což by mohlo vést k dalšímu rozvoji tohoto sportu v našem městě. A co je podstatné, může přivést ke sportování další děti a mládež,“ dodal Roman Hoza.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x