V Hulíně otevřou slavnostně Relaxační zahradu

Foto: MěÚ Hulín
HULÍN – Relaxační zahrada za knihovnou v Hulíně se oficiálně otevře. Stane se tak v úterý 9. června v 14 hodin za přítomnosti starosty města Romana Hozy a dalších představitelů radnice, a také organizací, které budou nově zbudované atraktivní místo využívat v rámci svých činností, oznámil serveru Zlin.cz mluvčí hulínské radnice Zdeněk Dvořák.

Dřívějšímu slavnostnímu otevření Relaxační zahrady, která už slouží několik týdnů veřejnosti, dosud bránila opatření přijatá v rámci boje proti šíření koronaviru.

„Nicméně život se postupně vrací k normálu, a proto můžeme společně popřát Relaxační zahradě co nejvíce spokojených návštěvníků. Zároveň můžeme také poděkovat těm, kteří se o její vybudování zasloužili,“ prohlásil Roman Hoza, který doufá, že pozvání k návštěvě Relaxační zahrady přijme co nejvíce obyvatel Hulína.

Relaxační zahrada vznikla na dlouho neudržované a nevyužívané ploše bývalé školní zahrady. Nyní nabízí možnosti pro aktivní i pasivní odpočinek. Na ploše jsou instalované různé herní prvky i místa pro oddech třeba s knihou nebo časopisem. Trávník je vybaven automatickým zavlažovacím systémem, vysázeny jsou květiny. Realizace Relaxační zahrady vyšla na cca jeden a půl milionu korun, náklady uhradilo ze svého rozpočtu město Hulín.

„Relaxační zahrada nám umožňuje pořádat řadu akcí venku, což rozšiřuje naše možnosti. Zároveň je krásným místem pro trávení volného času, ať už pro jednotlivce, tak pro skupiny či rodiny s dětmi,“ nepochybuje Jarmila Zakravačová, ředitelka Městského kulturního centra a vedoucí Městské knihovny v Hulíně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x