V Hulíně se už po vládních opatřeních uskutečnila první svatba

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
HULÍN - I v době koronavirové pandemie neztrácí matrika městského úřadu v Hulíně kontakt s páry, které si na letošní rok naplánovaly svatbu. Kvůli zákazu obřadů a následným omezením si někteří snoubenci přehlásili termíny na podzim, další si vybrané termíny podrželi a čekají, zda jim situace umožní říci si své Ano, serveru Zlin.cz to uvedl za hulínskou radnici Zdeněk Dvořák.

„Právě tuto sobotu jsme měli svatbu, první od začátku vládou nařízených omezení. Obřad byl velice hezký. Samozřejmě jsme dodrželi všechna ochranná nařízení včetně toho, že se události v obřadní síni radnice účastnilo do deseti osob,“ sdělila Vladimíra Obdržálková, vedoucí Odboru vnitřních věcí a matrikářka.

Další svatby by se měly v Hulíně uskutečnit za dodržení nařízených omezení v květnu a v červnu. „A všichni společně věříme, že v červenci si už snoubenci budou moci uspořádat obřad podle svých představ a svatby se vrátí do normálu. A snad nejen ty,“ konstatoval Roman Hoza, starosta Hulína, který ve městě každoročně oddá nejvíce párů.

Pandemie koronaviru se promítá do zájmu o termíny svateb, od jejího vypuknutí žádný nový nepřibyl. „Se snoubenci ale konzultujeme možnosti a informujeme je o podmínkách a vývoji situace,“ dodala Vladimíra Obdržálková.

V loňském roce bylo ve správním obvodě matričního úřadu Hulín oddáno celkem 18 snoubeneckých párů. Letos se zatím na radnici uskutečnily tři svatby.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x