V Hulíně vznikne bikepark

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Hulín)
HULÍN – Bikepark vznikne v Hulíně, kde ho na pozemcích města vybuduje oddíl Cykloteam MXM Hulín. Areál nabídne pumptrack, trialové ježdění, sjezdové traily, MTB okruhy i MTB školku pro nejmenší, řekl serveru Zlin.cz mluvčí Hulína Zdeněk Dvořák.

Areál by se měl veřejnosti otevřít příští rok na jaře. Vznik prosazuje Cykloteam MXM Hulín, který o možnost postavit ho požádal radnici. „Její souhlas s projektem byl nutností, nový areál totiž vznikne na pozemcích města. Tento souhlas jsme získali a město nám vyjde vstříc i v dalších záležitostech. Pomůže nám například s odvezením odpadu, který jsme v rámci přípravných prací na pozemcích pro bikepark sesbírali,“ prohlásil Jaroslav Stibora, předseda oddílu Cykloteam MXM Hulín.

Podle starosty města Romana Hozy je bikepark výborným nápadem. „Cyklistika se těší v posledních letech stále větší oblibě, vznikají nové disciplíny, kterým se dá na kole věnovat. Řadě z nich se budou moci cyklisté věnovat právě v novém bikeparku, což může vést k dalšímu rozvoji tohoto sportu v našem městě, kde již má letitou tradici. A může přivést ke sportování další děti a mládež,“ věří Hoza.

Projekt bikeparku nabídne na relativně malé ploše několik sekcí, například pumptrack umožňující jízdu terénními vlnami a klopenými zatáčkami, trialovou pasáž s umělými dřevěnými a dalšími překážkami, sjezdové traily, tedy převážně dolů směřující stopy či pěšiny, a v neposlední řadě MTB okruhy několika obtížností pro jezdce s rozdílnou fyzickou výkonností i technickou vyspělostí. „V plánu je také zřízení MTB školky se stacionárními nebo mobilními překážkami, kde se budou moci zdokonalovat i ti nejmenší bikeři. To vše bude sestaveno s důrazem na zábavnost, a především bezpečnost tak, aby se zde návštěvníci a uživatelé jednotlivých sekcí navzájem neohrožovali ani neomezovali,“ řekl Dvořák.

MTB okruhy budou využívány nejen pro rekreační jízdu, ale i k pravidelným tréninkům oddílu. Cykloteam MXM Hulín chce také přemístit do nového areálu každoroční závody, které až dosud pořádal v parku u základní školy.

Náklady na výstavbu bikeparku dosud nejsou známy. Cyklistický oddíl je chce maximálně snížit tím, že většinu areálu vybudují jeho členové a příznivci v rámci brigád. „Věříme také, že s pokrytím nákladů nám pomůžou naši sponzoři a příznivci,“ doplnil Jaroslav Stibora. „Velmi mě těší s jakým nadšením se cyklisté pustili do práce,“ ocenil aktivitu členů cyklistického oddílu starosta Roman Hoza.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x