V kancelářích kradl peníze, v pekařství zase pečivo

ilustrační foto: archiv zlin.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Policisté objasnili sérii vloupání, při které mizely cennosti z kanceláří. Ukázalo se, že stejný zloděj kradl i v pekařství, ze kterého si místo peněz odnesl jen čerstvé pečivo.

Policistům z Uherského Hradiště se podařilo objasnit sérii vloupání do různých firem. Z nich si zloděj v průběhu května a června odnášel peníze a další cennosti.

Řádění pětatřicetiletého zloděje začalo koncem května. Tehdy se násilím dostal do kanceláří firmy sídlící v Uherském Hradišti. Prostor důkladně prohledal a následně si odnesl elektroniku a trezor, včetně cenností.

„Ve stejný den na jiném místě v Uherském Hradišti v nočních hodinách vystihl nestřeženého okamžiku příjezdu zásobovacího vozidla a vetřel se do prodejny místního pekařství. V pekárně se dokonce nechal uzamknout,“ popisuje další řádění zloděje mluvčí policie Radomír Šiška. Z pekárny ale ukradl pouze čerstvé pečivo.

Po několikadenní pauze vyrazil muž na zločinný lov znovu. Tentokrát se vloupal do nezamčené kanceláře v Kunovicích. Odsud si odnesl hotovost a volně odložené peněženky. Jak se ale ukázalo, to byla osudová chyba. Majitel jedné z ukradených peněženek totiž okamžitě nahlásil její ztrátu na policii.

„Podezřelého se nám podařilo na místě dopadnout. Ten se k uvedeným skutkům pod tíhou důkazů přiznal,“ uvedl Šiška.

Během svých protizákonných eskapád způsobil zadržený muž škodu téměř za 80 tisíc korun. Teď mu hrozí až dva roky za mřížemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x