V Karolince hořel dům. Jeho majitel si zatopil benzínem

Požár rodinného domu v Karolince způsobil majitel domu při zatápění benzínem. Foto: HZS Zlínského kraje
VSETÍNSKO - U požáru rodinného domu v ulici Na Humenci v Karolince v okresu Vsetín zasahovaly v neděli čtyři jednotky hasičů. Hořet začalo po půlnoci ve spodním patře domu. V době příjezdu hasičů už byla na místě hlídka Policie České republiky s majitelem domu. Majitel měl ohořené oblečení a nebyl zraněný.

Dům byl celý zasažen požárem a hořela už i část střechy. „Plameny jsme hasili v dýchacích přístrojích čtyřmi proudy vody. Voda musela být na místo požáru dopravována kyvadlově. Na střechu domu jsme vylezli s pomocí nastavovacích žebříků. K přenosu požáru na sousední dřevěný objekt nedošlo. S termokamerou jsme měřili teplotu stavebních konstrukcí a hledali skrytá ohniska hoření, která jsme po rozebrání konstrukce dohašovali,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

U požáru zasahovala jednotka Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje požární stanice Vsetín a jednotky Sboru dobrovolných hasičů obcí Karolinka, Nový Hrozenkov a Halenkov.

Na místo se dostavila starostka obce, která majiteli zajistila náhradní ubytování. „Majitel nám sdělil, že při zatápění v kamnech použil benzín. Tato činnost byla příčinou vzniku požáru,“ doplnil Roman Žemlička.

Škoda způsobená požárem byla vyčíslena v předběžné výši 1 430 000 korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x