V kině Máj vystřídají očkované opět filmoví diváci

Očkovací centrum v brodském kině Máj končí. Foto: Město Uherský Brod
UHERSKÝ BROD - Uherskobrodské očkovací centrum sídlí v kině Máj od začátku dubna. Poslední srpnový den bude v tomto kulturním stánku zároveň i derniérovým datem očkovaní proti covidu. V kině se začne znovu promítat.

Do očkovacího centra v kině Máj přicházeli zájemci o vakcínu proti covidu od začátku dubna. Zájem obyvatel Uherského Brodu a jeho okolí o očkování potvrdil, že výběr místa byl správný. K 10. srpnu byla ukončená registrace a posledním dnem očkování bude úterý 31. srpna.

V těch nejrušnějších dnech procházelo očkovacím centrem až 320 lidí. V průměru to bylo tak 200 lidí denně, týdně nějakých 1000 lidí, za měsíc 4000. V provozu jsme byli v dubnu, květnu, červnu, červenci a srpnu, takže to celkově vychází na přibližně 10 tisíc naočkovaných,“ přiblížil návštěvnost očkovacího centra ředitel Domu kultury Uherský Brod Radek Srnec.

Kino už zanedlouho začne znovu sloužit svému prvotnímu poslání. Nejdříve je však potřeba na provoz promítání vše připravit. „1. a 2. září budeme vracet materiál, který byl do očkovacího centra dovezený, a budeme uvádět kino do původního stavu. 3. září potom budeme v sálu nastavovat nový zvukový Dolby systém,“ dodal Srnec.

V sobotu 4. září se už začne po mnoha měsících opět promítat. Obnovenou premiéru obstará nová česká komedie Deníček moderního fotra, kterou režisér Jan Haluza natočil podle bestselleru Dominika Landsmana. V hlavních rolích se představí Jiří Mádl a Tereza Ramba. Na začátek listopadu se připravuje festival outdoorových filmů a výstavy ve foyer.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x