V Kloboukách chystají Toskánský večer

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Valašské Klobouky)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Ve středu 26. srpna mají lidé ve Valašských Kloboukách jedinečnou příležitost naladit se na italskou notu při Toskánském večeru, který se koná v tamním podnikatelském centru. O akci informovala server Zlin.cz mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Večer zahájí už v 17.30 prezentace o Moravském Toskánsku, doplní ji aukce fotografií, italské pohoštění i hudební podbarvení a završí letní kino se snímkem S chutí Toskánska. Ve čtvrtek v čase oběda pak naváže ochutnávka italské kuchyně.

„Program komponovaného večera otevře svým workshopem úspěšný fotograf a marketér cestovního ruchu Emil Čelustka, který popíše, jak budovali značku Moravské Toskánsko, a přidá také cenné rady pro Valašské Klobucko. Od 19 hodin se mohou účastníci zapojit do dražby fotografií z výstavy, která byla od července v sále inkubátoru k vidění,“ přiblížil Petr Kozel, jednatel Valašskoklobouckého podnikatelského centra. „Chybět nebudou italské rytmy, pizza a prosecco,“ poznamenal.

Od 20 hodin se mohou návštěvníci těšit na další letní kino Klobuckého kulturního léta, které příhodně zvolilo snímek S chutí Toskánska. A koho celý večer navnadí, může ve čtvrtek 27. srpna italské pokrmy opravdu vyzkoušet. „Řízená ochutnávka bude probíhat v sále inkubátoru v polední pauze, v době od 11 do 12.30 hodin. Půjde o tradiční i moderní ukázky pestrého kuchařského umění Italů, určitě si naplánujte oběd,“ pozval Petr Kozel. Vzhledem ke kapacitě sálu je třeba se předem objednat na e-mailu petr.kozel@vpcsro.eu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x