V Kloboukách se uskuteční unikátní výstava betlémů

Foto: MěÚ Valašské Klobouky
VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Na dvě desítky unikátních betlémů z nejrůznějších materiálů plní v těchto dnech výstavní síň Staré radnice ve Valašských Kloboukách. Městské muzeum zde soustředilo unikátní umělecká díla od autorů z regionu i za jeho hranicemi, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Zvonková.

Návštěvníci uvidí betlémský výjev coby dřevořezbu, keramickou instalaci nebo soustavu figur z kukuřičného šustí, ale také z vlny, slámy i paličkované krajky. Výstava je přístupná od úterý do pátku vždy od 8.00 do 11.00 hodin a od 12.00 do 16.00 hodin, a to až do svátku Tří králů.

„Pokud hledáte příjemné zpestření adventu a příležitost k načerpání předvánoční nálady, pak bude návštěva výstavy betlémů jistě to pravé. Přijďte se pokochat úžasnými scenériemi narození Ježíška, jak je věhlasní i méně známí výtvarníci zachytili svými oblíbenými technikami,“ pozval historik městského muzea Petr Odehnal. „Těšte se na betlémy od Zdeňka Matyáše, Josefa Jeřábka, Oldřicha Unara, Šárky Klimkové, Martina Cigánka, Ludmily Šeré a celé řady dalších.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x