V Kroměříži řádili výtržníci. Ničili automobily, zastávku i kontejnery na odpad

Foto: Město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ – Trojici výtržníků, kteří v Kroměříži poškozovali zaparkovaná vozidla, zastávku MHD a kontejnery na odpad, dopadli v těchto dnech strážníci městské policie. Jednomu z výtečníků v krvi kolovaly více než 3 promile.

Jeden muž se ze svého jednání bude zpovídat u správního orgánu, skutky dvou dalších mužů se zabývá Policie ČR pro podezření z poškození cizí věci,“ poznamenal ředitel městské policie Libor Kubiš.

Zmíněné dva muže spatřila v Kollárově ulici operátorka městského kamerového systému. „Jeden z nich něco napsal na označník zastávky MHD černým značkovacím lihovým fixem a na kontejner na domovní odpad, druhý muž lepil bílé nálepky s nápisem na zaparkovaná auta,“ popsal Kubiš.

Výtržníky ve věku 35 a 40 let následně hlídka zadržela na Slovanském náměstí. K činu se přiznali.

Třetího výtržníka si všimla kolemjdoucí žena v ulici Oskol, která zavolala na tísňovou linku 156. Muž podle ní chodil po silnici opilý a ohrožoval vozidla. U toho podle svědků poškodil zrcátko zaparkovaného auta. Na místo vzápětí dorazili strážníci.

Muž byl velmi agresivní, s hlídkou nechtěl spolupracovat. K činu se nevyjádřil, jen uvedl, že je pod vlivem pervitinu a alkoholu. Při dechové zkoušce mu bylo naměřeno 3,09 promile alkoholu,“ doplnil Kubiš s tím, že muž je podezřelý z přestupku proti majetku, který bude posuzovat správní orgán.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x