V Kroměříži se objeví nové polopodzemní a podzemní kontejnery

Polopodzemní a podzemní kontejnery na odpad dodá firma ELKOPLAST CZ. Foto: web města Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Radní vybrali firmu, která do ulic Kroměříže nainstaluje polopodzemní a podzemní kontejnery. Postará se o to zlínská společnost ELKOPLAST CZ. Investiční záměr zahrnuje 11 lokalit s 32 stanovišti. Náklady činí zhruba 26,5 milionu korun.

Podle místostarosty Karla Holíka bude ve zmíněných lokalitách méně stanovišť, a to díky tomu, že nové kontejnery budou mít větší objem, než mají kontejnery stávající. „Ušetříme peníze za vyvážení odpadu a v některých místech získáme nová parkovací místa. Dalším přínosem je i to, že polopodzemní a podzemní kontejnery vypadají mnohem lépe než nynější kontejnerová hnízda,“ uvedl Holík.

Radnice chce projekt realizovat během dvou let. „Do konce letošního roku tak budou nové polopodzemní a podzemní kontejnery instalovány v ulicích Na Sladovnách, Malý Val, Vejvanovského, 17. listopadu a Československé armády. V příštím roce budou na řadě ulice Zborovská, Spáčilova, U Rejdiště, Francouzská, Rumunská a Nitranská,“ dodal vedoucí odboru služeb Lambert Hanzal.

Ve většině lokalit je navržena instalace polopodzemních kontejnerů, v historické části pak podzemních, které nenaruší historický ráz města.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x