V Kroměříži uskuteční podzimní plošnou deratizaci

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Kroměříž)
KROMĚŘÍŽ - Příští týden začne v Kroměříži pravidelná podzimní celoplošná deratizace. Týká se veřejných prostranství města i místních částí a také odpadní kanalizace ve vlastnictví města Kroměříže, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Vondrášek.

Deratizace potrvá v Kroměříži až do poloviny listopadu. „Odborná firma pokládá nástrahy tak, aby nezpůsobily škodu nikomu jinému než hlodavcům, proti kterým jsou určené,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Pracovníci firmy budou nástrahy pokládat ve dnech 29. října, 5. listopadu a 12. listopadu.

Deratizace se uskuteční na sídlištích Slovan, Bělidla, Oskol, Zachar I a II, Barbořina I – IV, ve středu města, v lokalitách Horní Zahrady, Dolní Zahrady, Pekelce a Plačkov a v místních částech Bílany, Drahlov, Hradisko, Kotojedy, Postoupky, Těšnovice, Trávník, Vážany a Zlámanka. „Vzhledem k tomu, že je pravděpodobný výskyt hlodavců i v okolí obytných domů a v hospodářských staveních, prosíme občany o spolupráci při vyhledávání hlodavců. Lidé se mohou obrátit přímo na pracovníky deratizační firmy na čísle 605 952 716 nebo na městský úřad na číslo 727 868 503,“ podotkl vedoucí radničního odboru služeb Lambert Hanzal.

Celková ošetřovaná zastavěná plocha je asi 73 hektarů a ostatních ošetřovaných ploch přes 225 hektarů. K tomu bude ošetřeno 224 šachet odpadní kanalizace ve vlastnictví města. Náklady činí zhruba 170 tisíc korun. Používané návnady nevyvolávají u hlodavců obranný reflex ani bolestivé stavy. Pracovníci deratizační firmy kontrolují všechna místa, kde předpokládají výskyt děr a nor hlodavců. Ošetřená nora nebo díra je zakryta zeminou a označena. O všech místech se zjištěnými norami pracovníci firmy vedou evidenci a následně opakovaně operativní kontroly zaměřují na tyto úseky.

Sponzorem článku je společnost Deratizace Praha, která nabízí tyto služby:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x