V Kroměříži vznikne nový pumptrack

V Kroměříži vznikne nový pumptrack. Foto: Město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ – Potěšující novinku má pro milovníky terénní cyklistiky vedení Kroměříže. Za plaveckým bazénem ještě letos vyroste nový pumptrack.

V Kroměříži se vybuduje nový pumptrack, tedy okruh pro jízdu na kole v terénu. Stát bude za plaveckým bazénem a postaví ho Tomáš Brožík z Dobřan v Plzeňském kraji, který nabídl cenu zhruba 835 tisíc korun. „Po nedávno otevřeném skateparku se jedná o další nové venkovní sportoviště, které bude moci využít široká veřejnost. Věřím, že si pumptrack užijí děti i zdatnější cyklisté,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Pumptrack je uzavřený, uměle vytvořený přírodní okruh pro jízdu na kole, který se projíždí bez šlapání. Je tvořený terénními vlnami a klopenými zatáčkami, které umožňují udržovat nebo dokonce zvyšovat rychlost jízdy pouhým pumpováním. Je ideální pro nácvik rovnováhy, ovládání a získání základních dovedností na jízdních kolech a je i výborným místem pro zábavu a pilování technických dovedností cyklistů.

Pumptrack je zábavou pro jednotlivce, skupinky jezdců i pro rodiny. Užijí si jej děti, mládež i dospělí bez ohledu na výkonnost i věk, ale také zkušení bikeři. Cílem projektu je vytvořit ve městě vhodnou lokalitu pro zdokonalování se v jízdě na kole,“ doplnil koordinátor městské mobility Martin Gabryš.

Pumptrack za bazénem by měl být dokončen ještě letos během podzimních měsíců.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x