V kroměřížském lesoparku Barbořina najdete novou skluzavku i zastřešené ohniště

V lesoparku Barbořina najdou děti třeba novou skluzavku. Foto: město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Místní radnice dokončila další prvky v lesoparku Barbořina. Jedná se o vyhlídkové místo s pohledem na město a popisem jeho památek, domeček se skluzavkou a přístřešek s ohništěm. Zmíněné prvky by měly udělat radost hlavně dětem, pro které by se výprava na Barbořinu měla stát zajímavější a atraktivnější. Náklady se vyšplhaly na více jak 4 miliony korun.

Součástí projektu je také instalace informačních tabulí. „Návštěvníci lesoparku na nich najdou informace o kroměřížských památkách a o dalších místech, která mohou ve městě navštívit. Například jde o podobně zaměřené projekty, jako je zvelebení lokalit Šlajza, Medkovy rybníky nebo Bágrák. Na cedulích je mimo jiné i QR kód s odkazem na turistický portál města www.kromeriz.eu a na sdružení pro cestovní ruch Kroměřížsko,“ popsala vedoucí odboru regionálního rozvoje Simona Prečanová.

Nové prvky v lesoparku se krátce po dokončení staly terčem zájmu vandalů, kteří je pomalovali. „Pro takové jednání nemám pochopení. Město investovalo nemalé prostředky do toho, aby lesopark Barbořina proměnilo v cíl procházek občanů Kroměříže i turistů, a zejména rodin s dětmi. Zabýváme se proto různými možnostmi, jak lokalitu pohlídat a případné vandaly dopadnout. Nenecháme je zdejší atrakce a prvky ničit,“ dodal Opatrný.

Vandalové v lokalitě řádili i dříve, když počmárali a poničili tabule loni dokončené naučné stezky veverky Čiperky. Stezka je dlouhá jeden kilometr a seznamuje návštěvníky s tím, kdo v lese žije, čím se živí, co v lese najdeme, ale také s tím, co do lesa nepatří. Stezka je určena především pro menší děti, které se na ní nejen něco dozví, ale zároveň si mohou také hodně věcí vyzkoušet. Trasu doplňuje odpočinkové místo, altán s lavičkou. Poblíž je umístěna i workout zóna pro děti i dospělé, kteří si chodí na Barbořinu zasportovat, a také stezka bosou nohou.

Zdroj: město Kroměříž

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x