V lázeňském městě řádil zloděj. Zlákala ho zaparkovaná vozidla

Foto: Policie ČR
LUHAČOVICE – Krádeže z několika zaparkovaných vozidel vyšetřují od uplynulého víkendu policisté z Luhačovic společně s kriminalisty. Ke krádežím došlo v lázeňském městě a blízkém okolí pravděpodobně během jedné noci ze soboty na neděli, zřejmě je tedy má na svědomí stejný pachatel.

Vozidla byla zaparkovaná u hotelů Harmonie, Palace, na parkovišti u kulturního domu a na parkovišti na Lázeňském náměstí v Luhačovicích.

U většiny vozidel bylo rozbité okno, u jednoho bylo okno pouze poškozené a u jednoho byly poškozené zámky předních dveří. Do dvou vozidel se tak pachatel vůbec nedostal,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Jediné z vozidel nebylo zaparkované v centru lázeňského města, ale u hráze přehrady v Pozlovicích u Luhačovic. „Pachatel se do vozidla dostal v rozmezí pár desítek minut mezi 20.00 a 20.40 hodin v neděli 1. dubna. Z vozidla Škoda Octavia odcizil po rozbití zadního pravého okna batoh s peněženkou, mobilním telefonem, doklady a platebními kartami,“ upřesnila Kozumplíková s tím, že z dalších dvou vozidel zmizela autorádia, z jednoho značkové oblečení za více než sto tisíc korun.

Celkem výtržník poškodil 7 zaparkovaných vozidel. Celková škoda je vyčíslena na téměř sto sedmdesát tisíc korun. „Za krádež, neoprávěné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci hrozí pachateli až pětiletý trest odnětí svobody,“ pokračovala policejní mluvčí.

V této souvislosti žádáme případné svědky, kteří si krádeží mohli všimnout, aby se ozvali na linku tísňového volání policie – 158,“ prosím veřejnost policisté.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x