V Luhačovicích začíná 31. ročník dětského folklorního festivalu Písní a tancem

Foto: FB Písní a tancem
LUHAČOVICE – Už zítra ožijí Luhačovice tradičním folklorním festivalem Písní a tancem. V pořadí 31. ročník přehlídky malých tanečníků a zpěváků nese tentokrát podtitul Kde domov můj? a potrvá do neděle 17. září.

Téma hledání nového domova zastoupí na festivalu jak domácí soubory z Česka, tak i ze zahraničí. „Rozhodně stojí za zmínku soubor Češka Beseda z chorvatského Međuriće, který hrdě vystupuje v původních kyjovských krojích a snaží se český folklor zachovávat stovky kilometrů od své původní domoviny,“ řekl předseda spolku Kulturní Luhačovice a hlavní organizátor akce Karel Ročák.

Dále se představí židovský soubor Yocheved z Třebíče nebo řecký Antigoni z Krnova. „Jde o děti od pěti let, čtvrtou generaci řeckých emigrantů,  kteří po válce přišli do Československa,“ přiblížil Ročák.

Českou republiku bude reprezentovat Jitřenka z Českého Krumlova a Kosiska z Ratiboře. Chybět nebudou ani FS Malé Zálesí, FS Leluja a Dětská skupina žáků ZŠ Dolní Lhota, protože právě oni jsou na Luhačovickém Zálesí doma.

Pokračování článku najdete zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x