V Lukovečku na Zlínsku likvidovali hasiči požár lesního porostu

Foto: HZS ZK
LUKOVEČEK - Druhý stupeň požárního poplachu vyhlásil velitel zásahu u rozsáhlého požáru lesního porostu v katastrálním území obce Lukoveček na Zlínsku, kde zasahovalo celkem 12 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

Požár vypukl krátce před čtvrtou hodinou odpolední v kopcovitém a špatně dostupném terénu. Proto na místo vyjela i hasičská čtyřkolka s nosičem hadic. Vzhledem k velké ploše zasažené požárem, odhadované na dva hektary a silnému větru, si na pomoc k likvidaci požáru vyžádal velitel zásahu vrtulník. Požářiště bylo rozděleno na tři úseky, a to dva bojové a jeden úsek na plnění bambivaku pro vrtulník.


Požárem byly zasaženy desetileté mladé smrkové stromky a podrost vysokokmenného smíšeného lesa. Vyšetřovatel hasičů stanovil jako příčinu vzniku požáru nedbalostní jednání neznámé osoby a škodu s lesníkem předběžně vyčíslil na šedesát tisíc korun.

Krátce před sedmou hodinou večerní velitel zásahu vyhlásil likvidaci požáru a postupně začal posílat jednotky zpět na jejich stanice. Na dohled na požářišti zůstali ještě několik hodin místní dobrovolní hasiči z Lukovečku a nedalekého Fryštáku.

Zasahující jednotky:

stanice Holešov

stanice Kroměříž

stanice Zlín

Fryšták

Holešov

Kašava

Lukoveček

Podkopná Lhota

Slavkov pod Hostýnem

Štípa

Trnava

Zahnašovice

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x