V Máji se už naočkovala téměř tisícovka obyvatel Uherského Brodu

UHERSKÝ BROD - O vlastní očkovací centrum brodská radnice usilovala od chvíle, kdy se první vakcíny objevily v České republice. Na jeho vzniku se podílelo Město Uherský Brod, Poliklinika Můj lékař, Česká zbrojovka, Technické služby a Dům kultury. V kině Máj očkují zdravotníci proti covidu vakcínou firmy Pfizer/BioNTech už dva týdny.

Zdravotníci začali v kině Máj očkovat proti covidu před dvěma týdny. Očkovací centrum pracuje bez problémů a slouží nejen všem Broďanům, ale i lidem z okolí města. „V očkovacím centru jsme začali očkovat devátého dubna. Centrum v kině Máj máme otevřené dní v týdnu vždy osm hodin. Na týden dostáváme šest set vakcín. Jenom na začátku jich bylo o něco méně. To bylo ale proto, že se musela doočkovat skupina sedmdesátníků a starších, kteří už byli zaregistrovaní jinde,“ sdělil ředitel Domu kultury Uherský Brod Radek Srnec, pod něhož kino Máj spadá.

Zaregistrovaný zájemce se v kině Máj už od příchodu snadno orientuje. Koordinátoři zkontrolují denní seznam očkovaných, po administrativních úkonech a chvilce v čekárně přijde očkování a závěrečný půlhodinový odpočinek. S očkováním zatím panuje spokojenost, za necelé dva týdny se v Brodě naočkovalo 938 lidí. Pandemie i díky očkování ustupuje, ale návrat k normálnímu životu je často vyslovovaným přáním všech.

Už se těšíme, že se kino poté, co budeme všichni naočkovaní, vrátí zpět k svému původnímu účelu, že zase budeme promítat filmy.“

Dům kultury plánuje filmová představení až na podzim, v létě počítá s promítáním pod širým nebem v letním kině.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x