V Mařaticích začala hořet garáž, požár způsobil škody za víc než milion korun

foto: HZS Zlínského kraje
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Ve čtvrtek odpoledne vyjížděly dvě jednotky hasičů k požáru garáže rodinného domu v místní části Uherského Hradiště Mařatice. Při příjezdu panovaly obavy, že by se uvnitř garáže a zbytku domu mohl někdo nacházet a být tak v nebezpečí, což hasiči po průzkumu vyloučili. I přes velmi rychlou likvidaci ale oheň způsobil škody vyšší než jeden milion korun.

Ve čtvrtek ve čtvrt na pět odpoledne vyjížděla profesionální jednotka hasičů z centrální stanice v Uherském Hradišti a dobrovolná jednotka z Kunovic k požáru garáže rodinného domu v Mařaticích.

„Hasiči provedli násilný vstup do garáže a započali s hasebními pracemi za pomocí jednoho proudu vody. Současně prováděli průzkum zbytku domu, protože bylo podezření, že se v něm může někdo nacházet. Tato informace se naštěstí nepotvrdila,“ uvedl Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje na svých sociálních sítích.

Jakmile se podařilo požár uhasit, procházeli hasiči ještě garáž s termokamerami a dohledávali skrytá ohniska. Celý požár ale zvládli zkrotit velmi rychle. Dvacet pět minut od ohlášení události hlásil velitel zásahu lokalizaci a za další hodinu a půl likvidaci události.

Na místo se následně dostavili i vyšetřovatelé hasičů, kteří aktuálně hledají příčinu vzplanutí. Hasiči na místě taky odhadli výši napáchaných škod, která přesahuje jeden milion korun.

Zobrazit fotogalerii >>