V Meziříčí bude uzavřen železniční přejezd

Foto: MěÚ Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Od pondělí 11. do pátku 15. května bude ve Valašském Meziříčí pro silniční dopravu uzavřen železniční přejezd na ulici Hranická. O dopravním omezení informoval server Zlin.cz mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.

Důvodem uzavírky je odstranění závad na železničním svršku a spodku a údržba zmíněného tříkolejného přejezdu, kterou zajišťuje Správa železnic, státní organizace.

„Při plánované výluce koleje číslo 1 Valašské Meziříčí – Lhotka budou mimo jiné vyměněny kolejnice a jejich upevnění. Dále bude opravena geometrická poloha koleje, což je směrové a výškové vyrovnání, mezi kolejnice budou osazeny pryžové panely,“ uvedla Nela Friebová, tisková mluvčí Správy železnic a pokračovala: „Z důvodu možnosti objednání speciálního traťového stroje pro úpravu geometrické polohy koleje pouze na středu 13. května je nutno mít velkou část prací provedenu v tomto termínu. Proto se přistoupilo k odfrézování živičného krytu mezi krajní kolejnicí a vozovkou v předstihu, a to v nočních hodinách z 10. na 11. května.“

Po dobu uzavírky přejezdu bude objízdná trasa pro osobní dopravu vedena po ulici Mikoláše Alše a pro nákladní dopravu přes Lhotku nad Bečvou.

„Dojde také k úpravě provozu městské hromadné dopravy na lince číslo 5 Juřinka – železniční stanice – Juřinka. Autobusy budou po dobu uzavírky jezdit objízdnou trasou po ulici Mikoláše Alše. Zároveň bude na této lince dočasně zrušena zastávka na ulici Hřbitovní a zastávka Jednota bude přemístěna právě na ulici Mikoláše Alše,“ popsala změny v MHD Dagmar Hermannová z odboru komunálních služeb radnice.

Správa železnic předpokládá, že další část opravy a uzavření přejezdu proběhne v červnu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x