V Meziříčí budou mít nový, bezpečnější přechod pro chodce

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Chodníky v ulici Komenského mezi budovou bývalého potravinářského učiliště a stanovištěm MHD u náměstí propojí nový přechod. Výrazně se tak zvýší bezpečnost chodců v této lokalitě, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.

Ulice Komenského vedoucí mezi budovou zámku Žerotínů a bývalým potravinářským učilištěm je jednosměrná. Zároveň se jedná o hlavní výjezd z náměstí a od budovy pošty. V inkriminovaném místě se pak vedle stanoviště MHD nachází také turistické informační centrum a v budově bývalého učiliště jsou umístěny některé obory ZUŠ.

„Koncentrace chodců včetně dětí je tu opravdu vysoká. Dosud se zde nacházelo pouze místo pro přecházení, které však vzhledem k velkému provozu nezajišťuje jejich dostatečnou bezpečnost. Proto jsme v tomto místě usilovali o zřízení přechodu pro chodce, což se po jednání s Policií ČR podařilo,“ vysvětlila místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Práce na vybudování nového přechodu za téměř 335 tisíc korun začnou v pondělí 2. listopadu. „Trvat budou přibližně tři týdny a řidiči musí v místě počítat s částečným dopravním omezením. Zároveň dojde k záboru čtyř přilehlých šikmých stání. Po dokončení prací bude přechod nasvětlen a výrazně se tak zvýší bezpečnost chodců v této lokalitě,“ shrnul Aleš Cáb z odboru komunálních služeb radnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x