V Obchodním domě Zlín je nová herní výstava

Hrátky bez hranic (Foto: Obchodní dům Zlín)
ZLÍN – Po úspěchu podzimní herní výstavy IQ play přichází Obchodní dům Zlín s pokračováním – akcí Hrátky bez hranic. Až do konce ledna je nyní přímo v obchodní pasáži otevřena velká multigenerační herna pro malé i velké návštěvníky s obří „pěnovou“ stavebnicí a stolními hrami, serveru Zlin.cz to za Obchodní dům Zlín sdělila Martina Žáčková.

Vstup do herny je zdarma, a to denně od 10.00 do 18.00 hodin. Pro nejmenší děti je v herně připraven speciální koutek z obřích kostek se sestavou hraček vyrobených v České republice z měkké pěnové hmoty. Celkem tu děti mají k dispozici přes 600 různých kostek, drah pro autíčka, kolejí, domečků, vláčků, autíček či zvířátek.

„Větší návštěvníky jistě zaujme série unikátních stolních her, z nichž mnohé si pravděpodobně ještě neměli příležitost zahrát, třeba 3iQ, Směna, Včelky, QARQ a různé tangramy či tetris,“ doplnila Žáčková.

Právě ve strategické hře 3iQ, která je podobná známým piškvorkám a je vhodná pro hráče již od 5 let, pak budou moci zájemci poměřit síly v turnaji, který se v rámci doprovodného programu uskuteční v sobotu 25. ledna. Hrát se bude o zajímavé ceny.

Po celou dobu je v herně k dispozici personál, který představí pravidla jednotlivých her a poradí také řešení.

Z doprovodných akcí, které se uskuteční v lednu v Obchodním domě Zlín, to zdaleka není vše. V sobotu 18. ledna se bude konat na parkovišti za budovou Valašská zabíjačka v režii Bistrotéky Valachy. Řezník Luděk Matyščák z Velkých Karlovicích připraví pod širým nebem různé zabíjačkové speciality, atmosféru podtrhne živá heligonka.

Ve stejný den, v sobotu 18. ledna, se chystá rumový večírek s kubánskou hudbou v Baru 1931.

Každý čtvrtek a neděli také zpříjemňuje atmosféru v obchodní pasáži živé piano u kavárny ve druhém podlaží. Vždy ve čtvrtky od 17.00 do 19.00 hodin zní moderní i klasická hudba v podání Jiřího Leszczynského, v neděli od 14.00 do 20.00 hodin se mohou návštěvníci u šálku kávy zaposlouchat do poklidnějších hudebních melodií s pianistou Janem Jurečkou.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x