V obci Střelná na Vsetínsku lehla popelem stodola

foto: HZS Zlínského kraje
STŘELNÁ – Včerejší noc byla pro hasiče vskutku krušná. Krátce po třetí hodině ranní byly jednotky přivolány k požáru stodoly v obci Střelná na Vsetínsku. Podle vyšetřovatelů je možné, že ji někdo zapálil úmyslně.

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen v případě požáru v obci Střelná. Hasiči byli přivoláni k případu hořící hospodářské budovy, kdy hrozilo, že plameny přeskočí také na rodinný dům v těsné blízkosti.

Na místo se postupně sjely profesionální jednotky z Valašských Klobouk a Vsetína, následované dobrovolnými hasiči z Francovy Lhoty a Horní Lidče. K požáru se následně dostavil také řídící důstojník ze Zlína, který převzal velení.

Po příjezdu jednotek bylo celé stavení v plamenech. Podle výpovědi oznamovatele v budově neměl nikdo být, což se také potvrdilo. Hasiči museli k likvidaci požáru použít několik proudů vody a během několika chvil se jim podařilo plameny dostat pod kontrolu. V těsné blízkosti hospodářské budovy ale stála dvě auta, která museli hasiči přeparkovat, protože hrozilo jejich poničení.

Jednotky následně postupně dohašovaly skrytá ohniska požáru a rozebírali konstrukci budovy. Dobrovolní hasiči potom na místě požáru zůstali až do dopoledních hodin, aby v případě druhotného vznícení mohli zasáhnout.

Rychlým zásahem pracovníků hasičského záchranného sboru byl před požárem uchráněn rodinný dům v těsné blízkosti a majetek v hodnotě 3,5 milionu korun. Škoda vzniklá na stodole se potom vyšplhala na půl milion korun.

Na požářiště se následně dostavil vyšetřovatel hasičů společně s Policií České republiky. Vzhledem ke zjištěným okolnostem je třeba pracovat také s verzí, že stodolu úmyslně zapálila zatím neznámá osoba.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x