V obcích zasažených tornádem pomáhají také zlínské technické služby

Foto: Technické služby Zlín
MORAVSKÁ NOVÁ VES - Obrovská vlna solidarity s obyvateli obcí postižených čtvrtečním řáděním tornáda se rozlila po celé České republice. Lidé pomáhají všemi možnými způsoby – posílají finanční příspěvky do veřejných sbírek, nakupují potraviny a další potřebné věci nebo pomáhají s úklidem trosek přímo v postižených obcích a městech.

V jedné ze čtyř nejpostiženějších obcí, Moravské Nové Vsi, to už od sobotního rána vypadá jako v mraveništi – lidé zde odklízejí trosky, řežou dřeva, nosí trámy, nakládají stavební suť, vozí přeplněné kotouče a mezi tím vším se tam a zpět proplétají bagry, hasičské vozy a nákladní automobily. Hodí se zde zkrátka pomoc na všech frontách.

Pomocnou ruku při odklízení následků ničivé přírodní katastrofy se proto rozhodly podat také zlínské technické služby, které v neděli ráno vyslaly do Moravské Nové Vsi na Břeclavsku personál a těžkou techniku. Po celý tento týden, a v případě potřeby i ten následující, tak budou v obci pomáhat dva zaměstnanci, jeden velký nákladní vůz, tři kontejnery a jeden nakladač.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x