V Osvětimanech hořela hospoda Na Srubu. Patří kancléři prezidenta Vratislavu Mynářovi

Foto: HZS ZK
OSVĚTIMANY – Dnes v noci došlo k rozsáhlému požáru roubené restaurace Na Srubu, která se nachází v těsné blízkosti lyžařského areálu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku. Hospoda patří firmě Vratislava Mynáře, který vykonává funkci kancléře prezidenta Miloše Zemana. Policie pracuje i s variantou, že byl požár založen úmyslně.

Hlášení o požáru přijali hasiči v úterý o půl třetí v noci. Na místo postupně vyjelo sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů ze Zlínského a Jihomoravského kraje.

V době našeho příjezdu k požáru hořela celá střecha objektu. Na místo se dostavil správce budovy. Hasební práce jsme prováděli v dýchacích přístrojích s několika proudy vody. Odběrní místo vody k hašení bylo zřízeno u hasičské zbrojnice a ve středu obce Osvětimany,“ uvedl nadpraporčík Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Hasiči požár lokalizovali v 3:31 hodin. Následovalo měření teploty konstrukcí, rozebírání konstrukce a dohašování skrytých ohnisek hoření. V době vzniku požáru se v budově nikdo nenacházel.

Plameny poškodily střechu, podkroví a vybavení budovy. Podle předběžného zjištění způsobil požár škodu v předběžné výši 15 milionů korun.

Příčina požáru by měla být známa během šetření v dopoledních hodinách. Policisté pracují hned s několika verzemi příčiny vzniku požáru. „Požár mohl vzniknout z nedbalosti, kvůli technické závadě nebo byl založený úmyslně,“ sdělila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Možnému žhářství nahrává v tomto případě fakt, že k požáru restaurace došlo jen den poté, co se na veřejnost dostala informace o tom, že Vratislav Mynář osobně nařídil skartaci tajného dokumentu Bezpečnostní informační služby ke kauze Vrbětice. Ke skartaci mělo dojít ve dnech 29. listopadu až 1. prosince loňského roku. Zatím se však jedná pouze o domněnku.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x